2015.04.21_Pablo_gambas_mejillones
Hei! Jeg er Pablo, født i Andalucía (Sør-Spania) og bosatt utenfor Oslo, dit jeg har flyktet fra Syden-varmen. Jeg har vokst opp med en mor som tryller frem alle de spanske tradisjonsrettene hjemme på kjøkkenet, og har lagt ned mye arbeid i å føre denne tradisjonen videre, selv om jeg nå bor i Norge.

Men så reiser man til nabolandet Portugal, og oppdager at også portugiserne har en mengde fantastiske tradisjonsretter man simpelthen “er nødt til” å lære. Og til Frankrike, Tyskland, og … det baller på seg. Ikke minst her i Norge lærer man utmerkede autentiske retter å kjenne – ekte verdensmat. I de siste 15 årene har det ikke vært én jul uten pinnekjøtt for meg, selv ikke de 2-3 julene jeg har feiret i Spania!

I de årene jeg har jobbet som journalist, med base i Norge og Spania, har jeg fått reist ganske mye og fått opplevd helt nye matverdener for meg. Og det har blitt som en samlemani: Nye oppskrifter og nye smaksopplevelser. Jeg har søkt å intervjue noen som jobber med mat i de fleste stedene jeg har vært, selv om intervjuene som oftest ikke har blitt brukt i jobbsammenheng. Til nå!

Og nå er jeg blitt en reisende i mat og matkulturopplevelser. En herlig jobb!

Mens vi nå fyller Verdensmat.no med autentiske oppskrifter fra hele verden, samt reise- og gastronomiskildringer, er neste prosjekt å øke tilgjengeligheten til spennende råvarer og kokeutstyr her i Norge. Følg med: Snart blir det også en nettbutikk her på Verdensmat.no, med alt fra autentiske krydderblandinger til paellapanner!

Les mer om Verdensmat her.

 

 

 

Legg gjerne igjen en kommentar

You must be logged in to post a comment.